





Apraksts
Sastāvs: 100% asie čili pipari, izkaltēti un saberzti.
Taizemes čili pipariem raksturīgs salīdzinoši stiprs asums un piparu garšas nianšu
bagātināšanai tos ēdienos parasti kombinē kopā ar citronzāli, ķiploku un korinadru (koriandra
lapām jeb kinzu), čili piparus pievienojot ēdienam galvenokārt tikai asumam. Taizemes čili īpaši
labi iederas dažādos Āzijas virtuves tofu stir-fry ēdienos vai ēdienos ar vistas gaļu.
Čili pārslas ir smalki sasmalcināti/ sagriezti kaltēti čili pipari skaisti sarkanā krāsā kopā ar
sēklām, un tie izskatās pievilcīgi gan kā dekors ēdienam, gan arī ļoti labi garšo, ja tos nedaudz
pārkaisa pastas mērcēm vai picai. Kaltēti čili teicami papildina ķiploku, oregano, tomātu un
olīvu garšu un aromātu Vidusjūras ēdienos.
Čili pārslas labi piestāvēs arī meksikāņu mērcēs, visu tautu kariju garšvielu maisījumos un
kariju ēdienos, praktiski ikvienas pasaules virtuves ēdienos, taco miksos, marinādēs, tadžinas
garšvielās, čatnijos, aso piparu pastās un garšvielu maisījumos ar ļoti dažādu pielietojumu.
Patiesībā ikviens ēdiens ir tā vērts, lai tam pievienotu nedaudz čili asuma un aromāta kopējai
ēdiena garšas un aromāta buķetei.
Gaļas un zivju ēdieni, zupas, mērces, sautējumi, jo īpaši dažādi dārzeņu ēdieni (rudens dārzeņi
- ķirbji, sakņu dārzeņi), graudaugi, pastas ēdieni un omletes – iegūst sildošu un omulīgu garšas
noti. Pārkaisi čili pārslas tikko grauzdētām, kraukšķīgām un zeltainām vēl karstām mandelēm
kopā ar olīveļļu un nedaudz jūras sāls gardas un veselīgas sāļās uzkodas pagatavošanai.
- Pieejamība: Pieejams
- Kods: BIO čili pārslas
- Svars: 15.00g