Apraksts
Sastāvs: 100% lapu pētersīļi, izkaltēti un samalti ērtai lietošanai.
Pētersīlis ir viens no populārākajiem garšaugiem latviešu virtuvē, tādējādi pētersīļu pulveris ir neaizvietojams gan
svaigos salātos un salātu mērcēs, gan zupās, dip mērcēs, gan arī pie biezpiena, svaigā siera, biezpiena un siera
krēmiem. Sautējumi, sacepumi, dažādas sāļās uzkodas, sāļās vafeles, dažādi pākšaugu ēdieni garšos lieliski, ja
tiem pievienosi nedaudz lapu pētersīļu pulvera.
Pētersīļu pulveris burvīgi papildina arī garšu sparģeļu salātiem ar sīpolu. Īpašu garšas noti pētersīļu pulveris
piešķir dažādu dārzeņu un zaļumu smēriņiem, ko pasniedz ar grauzdētu pitas maizīti vai siera krekeriem,
Pētersīļu pulveris lieliski piestāv zupām, dārzeņu ēdieniem, tas garšo teicami ar spinātiem, zivju ēdieniem, gaļas
un putnu gaļas ēdieniem. Pētersīļu maigi zaļais tonis glīti iederas arī ēdienu dekoriem zivīm, sieram un olu
ēdieniem. To parasti pievieno arī pastas ēdienos, pulveris īpaši bagātina garšu mērcēs, ko pasniedz ar zivīm,
putnu, teļa un cūkas gaļu.
Pētersīļu pulveris teicamu garšas noti piešķir omletēm, kartupeļu biezenim, kā arī tabulē salātiņiem ar kuskusu
vai bulguru.
Garšas ziņā lapu pētersīļu pulveris lieliski sader ar bazilika pulveri, ķiploku un piparmētru pulveriem. Pievieno
lapu pētersīļu pulveri kopā ar ķiploku pulveri sviestam, lai pagatavotu ķiploku maizi vai kā dekoru uz sulīga steika
vai grilētas gaļas šķēles. Kopā ar piparmētru un sarkano sīpolu pulveri pievieno to veselīgiem tabulē salātiem,
par pamatu ņemot kuskusu vai bulguru un pievienojot svaigus tomātus, olīveļļu un kādu no skābajiem ogu
pulveriem.
- Pieejamība: Pieejams
- Kods: BIO Pētersīļu pulveris
- Svars: 60.00g