18 Sep
Rakstu ievietoja
0 Comment(s)
2485 View(s)
Jautāsiet man, kam es ķirbi nevarētu pielikt? Ziniet... Pat nezinu. Laikam varētu visam.
Arī kafijai. Pirms daudziem gadiem gatavoju to ar sīrupu - ķirbju biezeni pieliek sīrupam, un tad šo sīrupu lej klāt kafijai ar pienu. Šobrīd laikam neko tādu nevarētu iedzert, jo cukuru klāt neberu jau sen, bet nu man ir jauna recepte. Manuprāt perfekta, un tie, kas dzer saldu, vienkārši pievieno cukuru vai sīrupu klāt pēc savas gaumes.
Tātad. (tie, kas dzer tikai melnu kafiju, tālāk nemaz nelasa un nešausminās)
1. Vispirms pagatavo stipru kafiju.
2. Ķirbju biezenim (bez garšvielām izceptam un samīcītam ķirbim) pievienoju nedaudz saldo krējumu un sablendēju.
3. Lej katliņā glāzi piena, pievieno divas kārtīgas ēdamkarotes šo ķirbju biezeni, 1 tējkaroti ķirbju pīrāga garšvielas (un to saldinātāju pēc vēlmēm), uzsilda, bet nevāra. Vispār, te arī paņēmu blenderi un ātri sablendēju pienu ar ķirbi kopā.
4. Un lej klāt kafijai. Var 1:1, var 2:1.
5. Nesteidzīgi bauda. Ir dienas, kad tu esi to pelnījis! Vēl ķirbju pīrāgs (ceturtais šosezon, un te pievienoju arī ābolu biezeni klāt ķirbju biezenim)