Ķirbju pīrāgs! Vairs jau gadus neskaitu, bet rudens nav iedomājams bez ķirbju pīrāgiem. Tik patīkami krēmīgs pildījums sanāk...
Pamatnei smilšu mīkla, kā nu katrs taisa... Milti ar  aukstu sviestu, nedaudz cukuru un sāli, klāt pievienojot nedaudz ūdeni, lai veidojas viendabīga mīkla.
Pildījumam: 600ml ķirbju biezenis (pēdējā laikā izmantoju kabocha vai habarda ķirbjus, bet var arī citus), 250ml saldais krējums, 3-4 olas un ķirbju pīrāga garšvielas, papildus arī vēl kanēlis, cukurs pēc garšas. To visu sablendē, lej pannā, iekš pamatnes, cep sākumā 10 minūtes 200 grādos, tad samazina uz 150 un cep vēl 50 minūtes, ja iespējams, ļauj atdzist pavērtā cepeškrāsnī.