18 Sep

Rakstu ievietoja
0 Comment(s)
2345 View(s)
Sāļais ķirbju pīrāgs, kas tapa diezgan haotiski, bet rezultāts ir tā vērts, lai pierakstītu. Kāpēc haotiski? Jo neskaitāmas reizes pārdomāju, ko likšu klāt. Sagatavoju gailenes, bet tad attapos, ka gaļa no saldētavas izņemta bij, tā nu no gailenēm tapa mērce ko pasniegt klāt.
Vārdu sakot..
Pamatnei būs nepieciešams: 1 glāze pilngraudu milti, 1 glāze sarīvēts čedaras siers, sāls, nedaudz cukurs, un 100g auksts sviests, pievienoju arī tādu garšvielu maisījumu kartupeļiem no Spice House, bet kas piestāv vispār dārzeņiem kā tādiem. Miltus sajauc ar sieru, garšvielām, sāli, cukuru, pievieno sviestu un mīca mīklu, ja nepieciešams, pievieno nedaudz aukstu ūdeni.
Pildījumam:
Apakšā apcepti puravi un maltā gaļa. (var arī šo daļu nelikt)
Bet pa virsu 600ml ķirbju mīkstums + 250 ml ķirbju biezenis + 3 olas + 100g sarīvēts čedaras siers + garšvielas un te nu gribas īpaši izcelt vienu burvīgu maisījumu no Spice House, kas saucas ķirbju garšvielu sāls - sāls, kam pievienots kanēlis, krustnagliņas, ingvers, muskatrieksts, smaržīgie pipari, nedaudz čili un cukurniedru cukurs. Fantastisks! Un tik saderīgs ar ķirbi šādā sāļajā pīrāgā! Visu samaisa kopā un liek pīrāgā, cep 180 grādos apmēram 40-50 minūtes.