Saldajām ķirbju vafelēm būs nepieciešams ķirbju biezenis, es gatavoju to reizi nedēļā, un glabāju ledusskapī. Ja pagatavots vairāk, var arī sasaldēt.
Vienkārši, pārgriež ķirbjus uz pusēm (vai 4 daļās, ja ķirbis lielāks), cepeškrāsnī izcep. Tad izņem sēklas, paņem nost mizu, kas varbūt vairāk apdegusi, vai cietāka, un pārējo samīca biezenī. Ja ķirbis sulīgāks, biezenis būs šķidrāks, bet no miltainākiem ķirbjiem sanāk krēmīgāks, kuram pēc tam gatavošanas procesā var pievienot pienu, lai iegūtu šķidrāku.
Lai izceptu vafeles tātad ņem 600ml ķirbja mīkstumu, pievieno 300ml pienu (pēc nepieciešamības var pievienot vēl), 4 olas, 100ml eļļu, cukuru pēc ieskatiem, šķipsnu sāls, ķirbju pīrāga garšvielas un kanēli, un 2 krūzes pilngraudu milti, klāt cepamais pulveris. Ļoti piestāv klāt brūklenes un šokolāde. Visu samaisa, un cep vafeles