
Vasara tik sāk uzņemt apgriezienus, lai arī šogad jūlijs rādās tāds vēsāks par normu, tomēr sezona ir garda, ar visiem vietējiem labumiem. Viens no biežākājiem dārzeņiem, par ko saņemu jautājumus, kā tad to apēst - lapu kāposts. Cik tad tos čipsus var gatavot. Un tā jau ir. Piekrītu. (Ja čipsus neesi vēl gatavojis, tad iesaku - recepti meklē Te - Lapu kāposta čipsi)
Bet ko vēl darīt ar lapu kāpostu? To var gatavot kā jebkuru kāpostu - var pievienot zupām, sautējumiem, tik to nav tik ilgi jāvāra kā parasto kāpostu, es parasti pielieku pašās beigās, lai pavārās tikai nedaudz, un nezaudē savu kraukšķīgumu.
To var likt kokteiļos, var spiest sulu (mums starpcitu ir viena īpaši sulīga lapu kāpostu šķirne). Var gatavot salātus. Var uz pannas nedaudz apcept (kopā ar ķiploku) - ļoti gardi.
Bet šoreiz tāda ātrā salātu recepte -
Saspaidam gatavu avokado, pieberam sāli, piparus, citrona sulu, pievienojam sīki sagrieztus lapu kāpostus (pēc apjoma vairāk kā avokado, sanāk, ka avokado kalpo kā mērce), klāt vēl tomāts un svaigs sīpols. Tik gardi salāti