02 Mar
Rakstu ievietoja
0 Comment(s)
2104 View(s)
Šī recepte tapa no sērijas "kas bija pie rokas, no tā tapa vakariņas", bet rezultāts - spageti ķirbja salāti - beigās bija tik gards, ka IR jāpadalās.
Nepieciešams:
Spageti ķirbis (vienam cilvēkam rēķinu 1/2 ķirbi, bet tikpat labi pārējās sastāvdaļas var būt vairāk un no viena ķirbja var pagatavot arī 4 porcijas)
Sauja melnie rīsi (tā varētu būt kvinoja, kuskuss, bulgurs vai parastie rīsi)
tomāts
olīves
ēdamkarote pesto
sezama sēkliņas
kastīte ar rukolas zaļumiem
Tātad. Izcepam spageti ķirbi. Pārgriežam uz pusēm, izņemam sēklas, un 180 grādos kādas 15-20 minūtes cepam. Ja ar dakšiņu pavelkam un ķirbis smuki sadalās šķiedrās - ir gatavs. Tam nav jābūt pavisam mīkstam.
Gatavu ķirbi sadalam šķiedrās, un turpat iekš mizas pieberam nedaudz sāli, piparus, iecilājam iekšā. Pievienojam pārējās sastāvdaļas, iecilājam, pievienojam rukolu (vienai porcijai ņēmu 1 kastīti, bet var arī tik daudz nelikt). un gatavs. Salāti ir viegli silti.
Nepieciešams:
Spageti ķirbis (vienam cilvēkam rēķinu 1/2 ķirbi, bet tikpat labi pārējās sastāvdaļas var būt vairāk un no viena ķirbja var pagatavot arī 4 porcijas)
Sauja melnie rīsi (tā varētu būt kvinoja, kuskuss, bulgurs vai parastie rīsi)
tomāts
olīves
ēdamkarote pesto
sezama sēkliņas
kastīte ar rukolas zaļumiem
Tātad. Izcepam spageti ķirbi. Pārgriežam uz pusēm, izņemam sēklas, un 180 grādos kādas 15-20 minūtes cepam. Ja ar dakšiņu pavelkam un ķirbis smuki sadalās šķiedrās - ir gatavs. Tam nav jābūt pavisam mīkstam.
Gatavu ķirbi sadalam šķiedrās, un turpat iekš mizas pieberam nedaudz sāli, piparus, iecilājam iekšā. Pievienojam pārējās sastāvdaļas, iecilājam, pievienojam rukolu (vienai porcijai ņēmu 1 kastīti, bet var arī tik daudz nelikt). un gatavs. Salāti ir viegli silti.